Joomla TemplatesWeb HostingWeb Hosting
Aanbod

 

De Jonge Honden hebben drie avondvullende programma's met een vaste set aan verhalen rond een thema of cultuur: 'De andere kant van het Grimm', 'De Kalevala' en ‘Tegen de stroom in’.

Omdat verhalen niet alleen thuis horen in vaste programma’s, maar ook verteld willen worden op gekke plekken en rondom onverwachte thema’s, maken de jonge honden graag programma’s met verhalen op maat. Klik hier voor meer informatie.

 

De andere kant van het Grimm

2012 vierden we feest, want 2012 was het 200-jarig jubileum van de sprookjes van de gebroeders Grimm. Tijd dus voor De Jonge Honden om de oude verhalen eens grondig op te poetsen.

Al 2 eeuwen zijn de helden geliefd en de slechteriken gevreesd. Nu viert iedereen feest, maar de Wolf is het zat, de Stiefzussen zeuren en de Heks zit in de hoek te mokken terwijl Repelsteeltje stampt en tiert. Zij vertellen hun kant van het verhaal. De duistere kant, de droevige kant, maar ook de kant vol humor en de hoop op een lang en gelukkig leven.

 

De Kalevala:


De Kalevala is het grootse Finse heldenepos uit het begin der tijden. Het verhaalt van machtige helden en wonderlijke wezens in een land en een tijd waarin de scheppende kracht van magie nog van alledag was en de toverspreuken werden gezongen.

Eeuwenlang is de Kalevala op traditionele wijze mondeling werd doorgegeven, totdat De Jonge Honden er mee aan de haal gingen. Intriges, zwaardgevechten en wilde avonturen wisselen elkaar af. Er wordt gestreden met vuur en muziek. Oh, en pas op wie je uitnodigt op de bruiloft van je dochter, want voor je het weet ben je je hoofd kwijt.

 

Tegen de stroom in

In dit programma spelen de honden met vuur, vechten ze met zwaarden, pakken verhalen van elkaar af en begeleiden elkaar met muziek.

Met 'Tegen de Stroom in' vertellen de Jonge Honden verhalen uit Mongolie, Inda en Europa die gaan over mensen die tegen alles en iedereen in hun eigen gang blijven gaan, met alle gevolgen van dien. Soms klein en intiem, soms groots en meeslepend, maar altijd verrassend.